Кабмін виключив канабіс зі списку небезпечних наркотиків

Кабмін виключив канабіс зі списку небезпечних наркотиків

Кабінет Міністрів України виключив канабіс, смолу канабісу, екстракти та настоянки канабісу зі списку особливо небезпечних наркотичних засобів. Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя.

Представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук розповів, що уряд вніс зміни до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, затвердженого постановою КМУ від 06.05.2000 N 770.

"Канабіс, смола канабісу, екстракти й настойки канабісу будуть виключені з переліку особливо небезпечних речовин, обіг яких заборонено", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зі списку виключили ттетрагідроканнабінол.

"Їх вирішили включити їх до списку рослин, що містять наркотичні засоби та психотропні речовини, обіг яких допускається для використання у навчальних цілях, освітньої, наукової та науково-технічної діяльністю, у виробництві наркотичних засобів, психотропних речовин та лікарських засобів для подальшого застосування у медичній практиці", - зазначив Мельничук.

Нагадаємо, що німецька влада погодила закон про часткову легалізація марихуани, документ набере чинності з 1 квітня. 

Раніше "Ми-Україна" повідомляли, президент Володимир Зеленський підписав закон про легалізацію медичного канабісу в Україні. Законопроєкт набирає чинності через півроку після його оприлюднення.

Головне