Кабмін створює підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном, — Шмигаль

Кабмін створює підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном, — Шмигаль

Кабінет міністрів схвалив створення підгрупи для роботи над конфіскацією заморожених російських суверенних активів за кордоном на користь України. Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль

За словами прем'єра, президент Володимир Зеленський поставив завдання зробити так, щоб заморожені на Заході російські активи були спрямовані на користь України.

"Сьогодні робимо важливий крок. Затверджуємо проєкт указу президента України, який оновлює склад робочої групи, що займається розробкою механізмів відшкодування. І створюємо окрему підгрупу, яка безпосередньо працюватиме над питанням конфіскації російських суверенних активів за кордоном", - сказав Шмигаль на засіданні уряду.

До складу підгрупи також увійдуть представники міністерств, Офісу Президента, Парламенту, НБУ, українські та іноземні експерти.

Нагадаємо, в рамках святкування Всесвітнього дня свободи преси відбулося нагородження Премією Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) імені Гільєрмо Кано за сприяння свободі преси, особливо якщо ця діяльність пов’язана з ризиком. Про це повідомила Ніціональна рада України з питань телебачення і радіомовлення.

Як писали "Ми-Україна" раніше, киянці загрожує до 9 років позбавлення волі за те, що вона ошукала знайомого на 6000 доларів, вона обіцяла йому організувати виїзд за кордон як волонтеру. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Головне