Кабмін спростив процес виписування повісток: ТЦК зможуть формувати їх онлайн

Кабмін спростив процес виписування повісток: ТЦК зможуть формувати їх онлайн

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, спрямовану на зменшення паперового навантаження на ТЦК та централізацію друку повісток.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Відтепер ТЦК зможуть формувати повістки за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів (реєстру Оберіг), що прискорить цю процедуру.

Ініціаторами цих змін виступили Міністерство оборони та Генеральний штаб Збройних Сил України, які оновили Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації в особливий період.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повістки поштою після 16 липня: які умови, якщо не уточнити персональні військово-облікові дані 

“Раніше операторам ТЦК доводилося вручну виписувати повістки, що займало багато часу та ресурсів. Тепер цей процес стає централізованим: повістки можна сформувати та роздрукувати за допомогою реєстру Оберіг”, - йдеться у повідомленні. 

Додатково оператори ТЦК зможуть підписувати повістки за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

“Варто зазначити, що спосіб оповіщення військовозобовʼязаних не змінився – повістки й надалі будуть вручатися особисто або надсилатися засобами пошти”, - йдеться у повідомленні. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, після запуску додатку "Резерв+" частина українців побоюється використовувати його для оновлення даних і робить це офлайн через поширення фейків.

Головне