Кабмін призначив двох нових заступників міністра оборони Умєрова

Кабмін призначив двох нових заступників міністра оборони Умєрова

Міністр оборони Рустем Умєров оголосив про кадрові зміни у Міністерстві оборони, включаючи звільнення заступника Олександра Балануца та призначення Сергія Боєва. Також були створені наглядові ради для Агентства оборонних закупівель та Державного оператора тилу.

Про це повідомляє Міноборони.

Умєров зазначив, що за його поданням Кабінет Міністрів звільнив Олександра Балануца, висловивши вдячність за його внесок у напрямку європейської інтеграції та побажавши успіхів у подальшій дипломатичній кар'єрі. На цю посаду призначено Сергія Боєва.

“Він має важливий досвід, який допоможе нам ще більше інтегрувати Україну в європейські оборонні структури”, - зазначив міністр.

Крім того, бригадного генерала юстиції Сергія Мельника, позивний “Marsel”, призначено ще одним заступником міністра. Він відповідатиме за освітні, медичні напрямки, гуманітарне забезпечення та політику людського капіталу.

“Найважливіше — ми нарешті створили наглядові ради для Агентства оборонних закупівель (АОЗ) і Державного оператора тилу (ДОТ)”, - йдеться у повідомленні.

Наглядові ради забезпечать незалежний контроль за процесами, мінімізують корупційні ризики та підвищать довіру до системи як в Україні, так і з боку міжнародних партнерів.

“У складі рад будуть українські та міжнародні експерти, що дозволить інтегрувати найкращий світовий досвід у реформування нашої оборонної сфери. Це був тривалий шлях задля забезпечення прозорості і відкритості цього процесу. Ми продовжуємо зміцнювати Україну, крок за кроком, разом із нашими партнерами”, - зазначив Умєров.

Як писали “Ми-Україна” раніше, уряд Канади виділить Україні кредит у розмірі 400 млн канадських доларів (майже 300 млн доларів США) на пріоритетні витрати державного бюджету.

Головне