Кабмін працює над Стратегією інноваційного розвитку України до 2030 року

Кабмін працює над Стратегією інноваційного розвитку України до 2030 року

Кабмін працює над Стратегією інноваційного розвитку України до 2030 року. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Як зазначає уряд, це допоможе посилити армію, усунути корупцію та зайву бюрократію, реабілітувати військових, готувати дітей під час освіти до реалій життя, підвищити економіку, створити зручні умови для розвитку бізнесу.

Стратегія буде базуватися на таких критеріях:

  • допомога науково-дослідницьким інституціям, інноваційним стартапам та технологічним компаніям. Це потрібно для розвитку української екосистеми інновацій і циркулювання ідей між фахівцями;
  • багатостороння державна політика підтримки інновацій: від дерегуляції до національних програм;
  • стимулювання інновацій та розвиток технологій, які розв'язуватимуть актуальні проблеми — як сучасні, так і майбутнього.

Інноваційну візію України створено з ініціативи Мінцифри у співпраці з Міністерством освіти і науки.

Нагадаємо, на території Румунії у четвер, 14 грудня, під час атаки по Україні впав ворожий безпілотник. Про це повідомило Міністерство оборони Румунії. 

"Під час чергової атаки Росії на українську портову інфраструктуру на Дунаї, впав на румунську територію", - йдеться в повідомленні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, військовий експерт Петро Черник переконаний, що росіяни продовжать бити балістикою по Києву. Про це він розповів в ефірі стріму на "Ми-Україна".

За його словами, ворог накопичив достатньо ракет для таких ударів. 

 


 
 

Головне