Кабмін підтримав законопроект про заборону використання російських програм

Кабмін підтримав законопроект про заборону використання російських програм

Кабінет Міністрів України ухвалив законопроект, який забороняє використання програмного забезпечення та доступ до електронних інформаційних ресурсів з країн-агресорів. 

Про це повідомили в пресслужбі уряду.

Законопроект, розроблений Держспецзв’язку за завданням Ради національної безпеки та оборони, посилює санкційне законодавство стосовно цифрових продуктів. Заборона стосуватиметься програмних і інформаційних ресурсів, створених російськими компаніями або будь-якими представниками країн, що мають стосунок до країн-агресорів чи тероризму.

Відповідно до нового законопроекту, юридичним особам заборонено використовувати програмні продукти, які:

  • Створені фізичними або юридичними особами з країн, до яких застосовано санкції;
  • Має частку у статутному капіталі від таких держав;
  • Перебувають під контролем осіб, що займаються терористичною діяльністю;
  • Розроблені з використанням вихідного або об’єктного коду санкційних програм;
  • Розроблені особами, що підпадають під санкції.

 

Законопроект також забороняє доступ до електронних інформаційних ресурсів, таких як вебсайти та електронні комунікаційні мережі, які контролюються санкційними особами чи організаціями.

Цей законопроект має на меті підвищити рівень кіберзахисту України та зменшити загрози національній безпеці, що виникають в умовах військової агресії.

Як писали “Ми-Україна” раніше, зустріч президента США Джо Байдена з російським опозиціонером Володимиром Кара-Мурзою свідчить про те, що Америка продовжує сприймати рф як раніше.

Головне