Юрчишин: Тіло Вікторії Рощиної найближчим часом передадуть рідним

Юрчишин: Тіло Вікторії Рощиної найближчим часом передадуть рідним

Тіло української журналістки Вікторії Рощиної, яка загинула в російському полоні, найближчим часом передадуть рідним. Про це заявив голова парламентського комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин.

"Є ця інформація, вона є в родичів, але буде некоректно, коли я її буду проголошувати, а не родичі, це буде найближчим часом", - зазначив він.

Наразі українська влада працює над розслідуванням її смерті та над виявленням імен тих, хто забезпечував її етапування. 

"Йдеться не лише про Путіна і верхівку, а про тих, хто утримували Вікторію, хто забезпечував етапування під час чи в процесі якого, за словами російської влади, відбулося вбивство", - додав Юрчишин.

За словами очільника парламентського комітету з питань свободи слова, є інформація про те, що журналісту готували до обміну. 

Варто зауважити, що уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець працює над тим, щоб зафіксувати це як воєнний злочин. 

Крім того, прокуратура працює над відкриттям кримінального провадження про умисне вбивство. Для цього збираються додаткові факти. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, українська журналістка Вікторія Рощина, яка померла в російському полоні, утримувалася в одному з найжорстокіших слідчих ізоляторів рф - СІЗО №2 в Таганрозі. Ізолятор "прославився" через систематичне застосовування проти бранців тортур.

Головне