Юлія Лапутіна більше не міністерка у справах ветеранів: ВР підтримала відставку

Юлія Лапутіна більше не міністерка у справах ветеранів: ВР підтримала відставку

Парламент відправив у відставку голову Мінветеранів Юлію Лапутіну. Відповідне кадрове рішення було проголосоване у середу, 7 лютого.

Як повідомив надреп Ярослав Железняк, "за" свій голос віддали 302 народних обранця. 

Комітет з питань соціальної політики, за його словами, зауважив, що робота Мінветеранів є незадовільною. Сама Лапутіна на засідання не прийшла. 

Як відомо, напередодні до Верховної Ради надійшла заява від Юлії Лапутіної про звільнення з посади міністерки у справах ветеранів України. Голова ВР Руслан Стефанчук оголосив, що цю заяву розглянуть під час найближчого пленарного засідання.

Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 6 лютого зазначив, що "це питання виключно менеджменту".

"Україні потрібна сила, свіжа енергія та достатнє лідерство у кожній сфері. Ми маємо перемогти у цій війні. І зробити цього року максимум, тобто навіть більше, ніж можливо", - сказав глава держави.

Юлія Лапутіна: що відомо про ексміністерку у справах ветеранів

  • Від 2010 по 2012 рік Лапутіна обіймала пост заступниці керівника Центру спецоперацій "А" в СБУ. У квітні 2014 року вона брала участь у висадці на аеродромі в Краматорську разом із першою об'єднаною групою СБУ, де забезпечувала захист спецпідрозділу "Альфа". З вересня по грудень 2014 року вона очолювала оперативну групу СБУ у зоні проведення АТО, де виконувала завдання щодо затримання учасників незаконних збройних формувань, контрольованих рф.
  • З початку 2014 року Лапутіна займала посаду заступниці начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ. На додачу, вона є членом Консультативної ради з питань ветеранів війни та сімей загиблих (померлих) захисників України.
  • У грудні 2020 року Лапутіну призначили міністеркою у справах ветеранів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Палата представників Конгресу США відхилила законопроєкт республіканців, який передбачав виділення 17,6 мільярдів доларів Ізраїлю.


 
 

 
 

Головне