Йорданія просить у США ППО Patriot для захисту кордонів

Йорданія просить у США ППО Patriot для захисту кордонів

Збройні сили Йорданії попросили у Сполучених Штатів розташувати зенітні ракетні комплекси MIM-104 Patriot на своїх кордонах, аби захисти країну від повітряних загроз. Про це розповів речник армії країни бригадний генерал Мустафа аль-Хіярі, пише The Times of Israel.

"Ми попросили США зміцнити нашу систему оборони за допомогою ЗРК Patriot. Ця система дорога і не може бути розгорнута місцевими можливостями, тому нам потрібен стратегічний партнер", - наводить видання його заяву на телебаченні. 

Війна, яка триває між Ізраїлем та воєнізованим угрупованням ХАМАС у Секторі Гази та часті зіткнення ЦАХАЛ із ліванською "Хезболлою" викликає нервозність у всьому регіоні, напруженість на Близькому Сході зростає.

Аль-Хіярі під час виступу наголосив, що "дрони стали загрозою для всіх наших фронтів" та додав, що його країна майже з усіх боків зіткнулась з ракетними загрозами, серед яких і балістичні. Він додав, що саме комплекси Patriot зможуть найкраще їм протистояти. 

Окремо генерал спростував закиди щодо застосування військових американських баз на території Йорданії для перекидання озброєння в Ізраїль.

Як відомо, Йорданія межує з Сирією (на півночі), Іраком (на північному сході), Саудівською Аравією (на сході і півдні) та Ізраїлем ( на заході). 

Нагадаємо, Армія оборони Ізраїлю відзвітувала про завдання за останні дні ударів по щонайменше 600 об'єктам терористів, включно зі складами зброї, пускових позицій ракет та укриття бойовиків ХАМАС.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у регіонах росії пройшли антисемітські акції. Зокрема ввечері 29 жовтня натовп прорвався до аеропорту у Махачкалі, що в Дагестані, щоб шукати євреїв у літаку, який прибув з Ізраїлю. До цього у ще одному місті цього регіону ізраїльтянам заборонили жити в готелі. Глава Дагестану Сергій Меліков заявив, що заклики виходити на масові антисемітські акції в Махачкалі активно поширювали "зрадники" і "бандерівці". 

 

Головне