Ймовірно, росіяни вдарили по судоремонтному заводу в Одесі трьома "Іскандерами", - Гуменюк

Ймовірно, росіяни вдарили по судоремонтному заводу в Одесі трьома

Окупаційна армія російської федерації у понеділок, 30 жовтня, атакувала судноремонтний завод в Одеському районі, імовірно, використовуючи три ракети Іскандер-М.

Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Фахівці припускають, що в атаці було використано балістичну зброю, і ці ракети влучили в територію судноремонтного заводу та території поряд. Унаслідок цієї атаки була пошкоджена адміністративна будівля на території заводу, а також спеціалізована техніка, яка використовується на цьому підприємстві.

Гуменюк підкреслила, що ця атака свідчить про активність ворога в приморському регіоні та загострену ситуацію в цьому районі.

Нагадаємо, на Одещині вранці 30 жовтня пролунала серія гучних вибухів. Тривога в області була оголошена о 8:33, приблизно в ті ж хвилини прогримів і перший вибух. У Повітряних силах ЗСУ вважають, що для здійснення удару армія рф могла застосувати балістичне озброєння. Речник ПС Юрій Ігнат зазначив, що якщо ракети летіли з території окупованого Криму для подолання відстані до Одеси їм потрібно небагато часу - "від старту до прильоту - лічені хвилини". В Одеській ОВА згодом уточнили, що ключовою ціллю окупантів став судноремонтний завод.

Згодом стало відомо, що зросла кількість поранених. Станом на 14:00 відомо про чотирьох осіб, які отримали травмування в результаті "прильоту". 

За даними Одеської обласної прокуратури, всі постраждалі є співробітниками підприємства, двох з них госпіталізовано.

Як інофрмував "Ми-Україна" раніше, у Франції планують депортувати 39 росіян.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.