Євросоюз проведе внутрішній аудит поставленого Україні озброєння

Євросоюз проведе внутрішній аудит поставленого Україні озброєння

Брюссель проводить аудит, скільки зброї країни-члени ЄС надали Україні з моменту повномасштабного вторгнення росії. Про це повідомили Financial Times із посиланням на трьох дипломатів ЄС.

Мають вирахувати скільки країни-члени надали Україні зброї після 24 лютого 2022 року. Це є реакцією на заяви, що деякі країни надіслали менше зброї, ніж могли.

Цей аудит озброєнь здійснить дипломатична служба ЄС — Зовнішньополітична служба (EEAS). Вона має намір представити результати аудиту в столицях до саміту лідерів ЄС 1 лютого.

Аудит відбувається в той час, коли Брюссель і Вашингтон намагаються знайти політичний консенсус, який дозволив би їм разом підписати нові пакети фінансової допомоги Києву на загальну суму близько 110 мільярдів доларів.

Нагадаємо, польські перевізники розблокували один з найбільших пункиів пропуску на кордоні "Корчова — Краківець". Про це повідомила Державна митна служба.

Міністерство інфраструктури Польщі підписало угоду з організаторами блокади, відповідно до якої перевізники призупиняють протест до 1 березня.

Як писали "Ми-Україна" раніше, кабінет міністрів України змінив порядок бронювання військовозобов'язаних працівників оборонно-промислового комплексу. Про це повідомляє Кабінет міністрів України.

"Уряд вніс зміни до постанови №76 від 27 січня 2023 року, якою регулюються питання бронювання військовозобов’язаних під час дії воєнного стану, щодо бронювання працівників підприємств оборонно-промислового комплексу. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабінету міністрів 16 січня 2024 року", - йдеться в повідомленні.

 

Головне