Євросоюз продовжив санкції проти росії ще на пів року

Євросоюз продовжив санкції проти росії ще на пів року

Рада ЄС ухвалила рішення подовжити дію санкцій до завершення січня 2025 року. Цей крок, здійснений 22 липня, підкреслює тверду підтримку України з боку європейської спільноти та продовжує чинити тиск на російську економіку у відповідь на триваючу військову агресію. Про це повідомили на сайті Ради ЄС.

“Рада сьогодні продовжила обмежувальні заходи ЄС з огляду на триваючі дії Російської Федерації, які дестабілізують ситуацію в Україні, ще на 6 місяців, до 31 січня 2025 року. Ці санкції, вперше запроваджені у 2014 році, були значно розширені з лютого 2022 року у відповідь на неспровоковану, невиправдану та незаконну військову агресію Росії проти України”, — йдеться у повідомленні.

Санкційний режим проти Росії, започаткований у 2014 році, зазнав суттєвого посилення після початку повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Під дію санкцій потрапили товари подвійного призначення, промислова продукція, транспортна галузь та предмети розкоші. Ці комплексні обмеження спрямовані на стримування російської агресії та підтримку територіальної цілісності України.

"Допоки незаконні дії рф продовжують порушувати заборону на застосування сили, що є серйозним порушенням зобовʼязань за міжнародним правом, доречно зберігати в силі всі заходи, запроваджені ЄС, і вживати додаткових заходів, якщо це необхідно", — наголосили в Раді ЄС.

Нагадаємо, вихід Джо Байдена з президентської гонки та його підтримка Камали Гарріс як головної кандидатки від демократів створюють нову політичну реальність. Про це повідомляє агентство Reuters.

Як писали "Ми-Україна" раніше, окупанти вчергове атакували Херсонську область, в результаті поранення отримали 65-річний чоловік та 65-річна жінка. Про це повідомляє Херсонська обласна військова адміністрація.

Головне