Євросоюз продовжив економічні санкції проти російської федерації

Євросоюз продовжив економічні санкції проти російської федерації

Рада Європейського Союзу продовжила ще на півроку економічні санкції проти країни-агресорки, які були запроваджені через повномасштабне вторгення на територію України. Про це йдеться на сайті ЄС, інформує "Європейська правда".

Відомо, що санкції продовжили проти росії до 31 липня 2024 року.

"Ці санкції, які вперше запроваджені у 2014 році у відповідь на дії росії, що дестабілізують ситуацію в Україні, були значно розширені з лютого 2022 року у відповідь на неспровоковану, невиправдану та незаконну військову агресію росії проти України", - йдеться в повідомленні.

Санкції запроваджують обмеження на торгівлю, фінанси, технології та товари подвійного призначення, промисловість, транспорт та предмети розкоші.

Варто зауважити, що вони охоплюють заборону на імпорт або транспортування морським транспортом сирої нафти та деяких нафтопродуктів з росії в Європейський Союз.

Нагадаємо, що російська федерація, попри запроваджені західні санкції продовжує купувати верстати з Тайваню для військової промисловості

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Європейський Союз вже взяв на розгляд новий пакет санкцій, який планує схвалити до 24 лютого - дня, коли виповнюється два роки з часу повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Головне