Євросоюз погодив гарантії безпеки для України - ЗМІ

Євросоюз погодив гарантії безпеки для України - ЗМІ

Євросоюз погодив зобов'язання у сфері безпеки для України, які передбачають політичну, військову та економічну допомогу. Про це повідомляє Welt am Sonntag.

Про це повідомило німецьке видання Welt з посиланням на проєкт документа, який узгодили на рівні послів країн ЄС. Наразі, за даними щотижневика, проєкт договору ще узгоджується Європейською службою зовнішніх зв'язків та урядом у Києві.

Згідно з текстом проєкту, гарантії безпеки для України передбачають політичну, військову та економічну допомогу. Також Брюссель гарантує Києву негайні консультації в разі нових нападів на Україну. Однак це виключає безпосередню участь військових ЄС разом із українськими у бойових діях проти росії.

"Європейський Союз і його держави-члени відіграють ключову роль у безпосередній і довгостроковій безпеці та стійкості України через військову й цивільну допомогу, гуманітарну, фінансову, торговельну та економічну підтримку, розміщення переміщених осіб, підтримку реформ, реконструкції і відновлення, а також через обмежувальні заходи та дипломатичну підтримку", - йдеться у документі.

Нагадаємо, українські військові провели випробування багатофункціональних наземних дронів під назвою "Махно". Про це повідомляють Сили оборони півдня України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Польща розпочала зведення фортифікаційних споруд на кордоні із Республікою Білорусь. Про це заявив очільник польського уряду Дональд Туск, пише TVP Info.

"Польща розпочала інтенсивні роботи над сучасною фортифікацією, ці укріплення у багатьох вимірах будуть побудовані вздовж усього польського кордону зі сходу", - зазначив прем'єр-міністр Польщі.

Головне