Євросоюз підвищить тарифи на імпорт зерна з росії й Білорусі

Євросоюз підвищить тарифи на імпорт зерна з росії й Білорусі

Рада Європейського Союзу погодила встановлення мита на зернові та олійні культури з росії й Білорусі. Про це повідомив єврокомісар із питань торгівлі Валдіс Домбровскіс.

"Міністри ЄС погодилися підвищити тарифи на імпорт зерна з Росії та Білорусі з 1 липня", - написав Домбровскіс.

Відповідне рішення прийняли, щоб зупинити дестабілізацію сільськогосподарського сектора Євросоюзу, обмежити доходи росії, які вона використовує для фінансування війни в Україні, й для боротьби з нелегальним експортом вкраденого росією українського зерна на ринки ЄС.

Обмежувальні заходи стосуються товарів, що походять з росії й Білорусі та прямо чи опосередковано експортуються до Євросоюзу. Вони не вплинуть на транзит через ЄС з обох країн до третіх країн.

Нагадаємо, у застосунку "Дія" невдовзі з’явиться функція, за допомогою якої компанії зможуть бронювати своїх працівників від призову на військову службу. Про це заявила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

Як писали "Ми-Україна" раніше, росіяни готують інформаційну диверсію з дискредитацією ТЦК. Про це попередив начальник центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня України Дмитро Плетенчук в ефірі "Ми-Україна".

 

Головне