Європейський виробник танків KNDS оголосив про створення заводу в Україні

Європейський виробник танків KNDS оголосив про створення заводу в Україні

Франко-німецький збройовий концерн KNDS оголосив про створення дочірньої компанії в Україні, яка займатиметься виробництвом військової техніки та боєприпасів на українській території.

Про це повідомляє видання Le Figaro.

KNDS є одним з провідних європейських виробників наземних озброєнь. Група спеціалізується на випуску артилерійських систем, бойових танків (зокрема Leopard 1 та 2), а також гармат CAESAR, які Франція постачає до України.

7 червня KNDS і українська компанія ENMEK підписали дві декларації про наміри. Перша декларація стосується створення центру технічного обслуговування САУ Caesar, а друга – 3D-друку запасних частин.

Крім того, був офіційно укладений контракт на передачу Україні ліцензії на виробництво снарядів калібру 155 мм.

Наприкінці березня міністри оборони Франції та Німеччини Себастьян Лекорню та Борис Пісторіус оголосили, що ця дочірня компанія вироблятиме військову техніку та боєприпаси безпосередньо на території України. Перші французькі виробничі потужності в Україні можуть запустити вже влітку цього року.

Володимир Зеленський та Себастьян Лекорню 5 червня планують відвідати розташування збройової групи у Версалі під Парижем.

У травні стало відомо, що німецький оборонний концерн Rheinmetall планує відкрити в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Олександр Гавва заявив, що встановлення єдиного тарифу є справедливим по відношенню до всіх споживачів і відповідає загальноєвропейській практиці.

Головне