Європейський Союз планує повернути мита на деяку українську продукцію

Європейський Союз планує повернути мита на деяку українську продукцію

Європейська комісія протягом наступних двох тижнів планує відновити мита на українські яйця. Ймовірно, мито також відновлять на цукор, оскільки Україна вичерпала квоти на їх постачання до Європейського Союзу.

Про це повідомляє телеканал Euronews.

Представник Єврокомісії підтвердив, що імпорт яєць із України до ЄС досяг квоти, тому Євросоюз має запровадити митні обмеження.

Джерела телеканалу зазначили, що імпорт українського цукру також привернув увагу виконавчої влади ЄС після того, як у травні Київ вичерпав квоту на його експорт.

"Ми не можемо спекулювати на темпах майбутнього імпорту", - сказав інший представник Єврокомісії.

За його словами, відомство продовжує стежити за ситуацією з імпортом з України.

Асоціація ЄС, яка представляє європейських споживачів цукру з харчової промисловості (CIUS), висловила занепокоєння обмеженням обсягів імпорту цього товару. Вона зазначила, що в найближчі роки обсяги цукру будуть недостатніми для задоволення попиту на ринку ЄС.

Євросоюз 19 червня офіційно оголосив про повернення тарифних квот на імпорт українського вівса через перевищення імпортованого ліміту для цієї культури.

Таким чином, ЄС застосував аварійне гальмування, яке автоматично спрацьовує, якщо обсяги імпорту досягають середньорічного обсягу, зафіксованого в період з 1 липня 2021 року по 31 грудня 2023 року.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, США віддадуть Україні системи Patriot, призначені для інших країн.

Головне