Європейський Союз підписав з Україною угоду про гарантії безпеки

Європейський Союз підписав з Україною угоду про гарантії безпеки

Під час Саміту лідерів ЄС Україна підписала безпекову угоду з Євросоюзом, а також Естонією та Литвою. Про це повідомили на сайті Європейської комісії.

"Ця безпекова угода охоплює військову, фінансову, дипломатичну допомогу і буде каналом надходження ресурсів, які йтимуть від непередбачених доходів від заморожених російських активів. Добре, що ми можемо взяти ці гроші і надати більше військової допомоги Україні", - сказав Верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель.

Крім того, президент Зеленський підписав угоди про гарантії безпеки з Литвою та Естонією.

Документ передбачає підтримку України за програмою Ukraine Facility у розмірі 50 мільярдів євро та про термінові консультації впродовж доби в разі ймовірної агресії проти України в майбутньому.

Угоди про безпеку з цими країнами передбачають широкий спектр заходів підтримки України. Зокрема, військову, економічну допомогу, а також політичну підтримку.

Нагадаємо, парламентська асамблея ради Європи (ПАРЄ) проголосувала за виплати українцям для повернення додому по завершенні бойових дій. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Миколаївському районі у четвер, 27 червня, уламки ворожої ракети впали на проїжджу частину. Внаслідок чого було зачеплено вантажівку, водій транспортного засобу отримав поранення. Про це повідомив очільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Головне