Європейський інвестбанк виділяє 30 млн євро на проєкти в Україні

Європейський інвестбанк виділяє 30 млн євро на проєкти в Україні

ЄІБ виділяє 30 мільйонів євро на проєкти у постраждалій від війни Україні, повідомляє представництво Євросоюзу в Україні

Як зазначається, ці кошти підкріплені гарантією ЄС і покликані покращити муніципальну інфраструктуру країни та міський громадський транспорт, а також зобов’язанням щодо подальшої фінансової підтримки до кінця року.

ЄІБ розгортає спеціалізований фонд EU for Ukraine, який передбачає додаткове фінансування в усіх секторах, включаючи участь у капіталі в компаніях приватного сектору. Це доповнює вже наявну технічну допомогу від ЄІБ у розмірі100 мільйонів євро, яка допоможе Україні та Молдові підготувати та втілювати змістовні проєкти.

"ЄІБ непохитно підтримує Україну. Це нове фінансування підкреслює наше зобов’язання підтримати не тільки в наданні негайної допомоги, але й у довгостроковій відбудові країни. Незалежно від того, йдеться про нове трамвайне сполучення чи покращення місцевих послуг, усе, що ми робимо, спрямоване на сприяння економічному відновленню та нормалізації повсякденного життя ураженого війною українського народу", – сказав президент ЄІБ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, глава МЗС України Дмитро Кулеба сьогодні, 13 жовтня, провів розмову з державним секретарем США Ентоні Блінкеном. Вони обговорили допомогу для протидії російській агресії. Кулеба зазначив, що США, як і раніше, зосереджені на наданні допомоги Україні у протидії російській агресії.

"Дипломатична, військова та фінансова підтримка триватиме", - йдеться в заяві.

Також Кулеба і Блінкен засудили напад ХАМАСу на Ізраїль, обговорили динаміку конфлікту та його наслідки для глобальної безпеки. Нещодавно США оголосили про виділення Україні пакета військової допомоги на 200 млн доларів.

 

Головне