Європейська організація з ядерних досліджень припиняє співпрацю з російськими вченими

Європейська організація з ядерних досліджень припиняє співпрацю з російськими вченими

Європейська організація з ядерних досліджень (CERN) - розробник Великого адронного колайдера - припинить співпрацю з ученими, пов'язаними з російськими організаціями. Про це повідомило видання The Insider.

В організації Cern заявили, що припиняють співпрацю з росією з листопада 2024 року.

Це торкнеться близько 500 фахівців, багато з яких працюють із Великим адронним колайдером.

"На цей час у нас менш як 500 користувачів, які все ще пов'язані з якоюсь російською організацією, більшість з них не проживають у цьому регіоні (у Швейцарії. – Ред.). Зупинення дії угоди про співпрацю набуде чинності з 30 листопада цього року", – розповів Марсольє.

Амбасадорка "зеленого змія" та очільниця МЗС рф Марія Захарова вже висловила обурення та заявила про дискримінацію.

У березні 2022 року, незабаром після початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну, Cern призупинила дію статусу росії як країни-спостерігача і припинила співпрацю з російськими інститутами.

Нагадаємо, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн 20 березня представить пропозиції щодо зміни процедури прийому нових членів до ЄС, які спростять вступ України, Молдови та країн Західних Балкан до Європейського Союзу.

Як писали "Ми-Україна" раніше, управління генерального інспектора Пентагону запустило новий вебсайт з метою надання американцям більшої інформації щодо нагляду за американською зброєю та обладнанням, що постачається в Україну.

Згідно з The Hill, новий вебсайт був запущений у співпраці з офісом генеральних інспекторів Державного департаменту США та Агентства США з міжнародного розвитку.

Головне