Європейська рада: Процес вступу Грузії в ЄС де-факто зупинений

Європейська рада: Процес вступу Грузії в ЄС де-факто зупинений

Лідери ЄС заявили, що відмова влади Грузії припинити репресії проти громадянського суспільства призвела до фактичного припинення її спроб приєднатися до блоку. Про це повідомляє Bloomberg.

У Єврораді заявили про "серйозне занепокоєння" останніми подіями в Грузії, а ухвалений закон "Про прозорість іноземного впливу" назвали відступом від кроків, викладених у рекомендації Єврокомісії щодо отримання статусу кандидата на членство в ЄС.

"Європейська рада закликає владу Грузії прояснити свої наміри, змінивши нинішній курс дій, який ставить під загрозу шлях Грузії до ЄС і де-факто призводить до зупинки процесу вступу", — наголосили у відомстві.

ЄС надав Грузії статус кандидата в грудні, попереджав, що ухвалення закону поставить під загрозу шанси кавказької республіки почати переговори про вступ з блоком.

Нагадаємо, в морях поблизу України зафіксовано десять ворожих кораблів. В Чорному морі наразі перебувають два кораблі противника, один з яких оснащений крилатими ракетами "Калібр".

Як писали "Ми-Україна" раніше, після дебатів між президентом Джо Байденом та кандидатом Дональдом Трампом у Демократичній партії США заговорили про можливу заміну Байдена на іншого кандидата на президентських виборах.

Головне