Європа перебуває на початку тривалого протистояння з рф, - Петр Павел

Європа перебуває на початку тривалого протистояння з рф, - Петр Павел

Президент Чехії Петр Павел вважає, що Європа стоїть на порозі тривалої конфронтації з росією. Він підкреслив, що ця боротьба не обов'язково має бути збройною.

Про це він сказав в інтерв'ю Die Presse.

Павел вважає, що рф виступає як деструктивна сила, поширюючи пропаганду та брехню. Він висловив переконання, що росія не цікавиться співпрацею з Європою, але намагається нав'язати свої правила.

Підтримуючи Україну, Європейський Союз також захищає свою безпеку, за словами Павла. Чехійський президент закликав до встановлення чітких кордонів для Росії, оскільки інакше це може призвести до складнощів у майбутньому.

"Якщо ми хочемо зберегти безпеку і процвітання в цій частині Європи, ми повинні встановити чіткі кордони для Росії. Якщо ми цього не зробимо, це може призвести до значних ускладнень у майбутньому", - пояснив він.

9 травня президент Володимир Зеленський обговорив з президентом Чехії продовження оборонної співпраці та термінові потреби українських захисників. Вони провели телефонну розмову, під час якої він висловив вдячність за чеську ініціативу з придбання снарядів для України.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, російські війська завдали ударів по низці населених пунктів Херсонської області, внаслідок чого загинула одна людина.

Головне