Єврокомісія відмовилася розморозити €10 млрд для Угорщини, - ЗМІ

Єврокомісія відмовилася розморозити €10 млрд для Угорщини, - ЗМІ

Європейська комісія не розморожуватиме 10 млрд євро для Угорщини, поки у країні не набудуть чинності запроваджені судові реформи. Про це пише Reuters.

За даними агентства, в ЄС заявили, що гроші для Угорщини залишатимуться заблокованими, поки влада не опублікує судові реформи у офіційному журналі та вони не набудуть чинності. Лише після цього керівництво Євросоюзу буде готове розблокувати доступ Будапешта до грошей.

Крім того в ЄС мають побоювання, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан може ветувати початок переговорів про вступ України в ЄС. Це теж впливає на відносини Брюсселя та Будапешта не найкращим чином та може бути причиною рішення Єврокомісії.

Як відомо, гроші для Угорщини візьмуть з Фонду згуртування ЄС. Це майже половина суми, яку має Фонд - 22 млрд євро. У Євросоюзі заявили, що гроші надходитимуть протягом кількох років, а у разі порушення країною стандартів ЄС виплати відразу ж припинять.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський розповів, що попросив прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана назвати хоча б одну причину, чому Україна не має бути в Європейському Союзі

Як повідомляли "Ми-Україна", голова Верховної Ради Руслан Стефанчук вважає, що Угорщина може скористатися правом вето при вступі України у Європейський Союз. Через це українська сторона планує провести окремі консультації з країною.

Головне