Єврокомісія відмовила Польщі відновити тарифні квоти на український агроімпорт

Єврокомісія відмовила Польщі відновити тарифні квоти на український агроімпорт

Європейська комісія відхилила прохання Польщі щодо відновлення тарифних квот для деяких українських продуктів.

Про це повідомив міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський, передає Business Insider.

Він зазначив, що їхнє звернення було відхилено, і зараз планує обговорити цю ситуацію з єврокомісаром з торгівлі Валдісом Домбровскісом.

Єврокомісія розглядає проєкт постанови щодо продовження безмитної торгівлі з Україною до червня 2025 року.

Польський уряд висловив намір встановити механізм для захисту польських фермерів від надмірного імпорту сільськогосподарських товарів з України. Міністр також повідомив про переговори між Польщею та Україною, які вже привели до перших результатів у розв'язанні цього питання.

Він наголосив на бажанні знайти прийнятний для всіх учасників спосіб захисту від негативних наслідків імпорту сільськогосподарської продукції з України, проводячи внутрішні консультації щодо запропонованого українською стороною механізму ліцензування експорту сільськогосподарської продукції до Польщі.

Раніше заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук заявив, що ключовими ринками збуту аграрної продукції для України є не країни Євросоюзу, а Африка та Азія.

Експерт додав, що поляки останні 20 років інтенсивно працювали над тим, щоб саме їхня продукція реалізувалася в ЄС, тому вбачають ризики для себе.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, головою наглядової ради акціонерного товариства “Українська оборонна промисловість” було обрано Давіда Ломджарію.

Головне