Єврокомісія виділила 65 млн євро країнам, які приймають українських біженців

Єврокомісія виділила 65 млн євро країнам, які приймають українських біженців

Єврокомісія виділила 65 мільйонів євро країнам, які приймають українських біженців. Про це йдеться на сайті відомства.

Болгарія, Чехія, Польща та Румунія також можуть використати додаткове фінансування для переходу від надання біженцям притулку.

Така допомога надається для полегшення фінансового навантаження на систему адаптації біженців у згаданих країнах та надання їм можливості забезпечити людям, що перебувають під тимчасовим захистом ЄС, належний рівень підтримки, послуг та допомоги.

Кошти виділять з Фонду притулку, міграції й інтеграції для полегшення фінансового навантаження на країни. 

Нагадаємо, в Україні збільшується бюджет у напрямку FPV-дронів. Про це повідомив Михайло Федоров.

Голова Мінцифри зазначив, що робота з виробниками відбувається і дронів стає більше, але їх потрібно ще більше. За його словами, зараз є новий виклик - потрібно закуповувати більше FPV-дронів з тепловізорами, більше інвестувати в розвиток захищеного зв'язку для FPV, в інші важливі антени та в інші важливі елементи для дронів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністр оборони України Рустем Умєров презентував агенцію із закупівель для Збройних сил під назвою "Державний оператор тилу". Це державне підприємство, яке буде займатися усіма закупівлями у сфері оборони України.

Як наголосив очільник Міноборони, структура "Державного оператора тилу" побудована за міжнародними стандартами та принципами НАТО, а розробляли її спільно з міжнародними партнерами.

 

Головне