Єврокомісія про інтерв’ю Путіна Карлсону: Путін не сказав нічого нового, лише повторив застарілу брехню

Єврокомісія про інтерв’ю Путіна Карлсону: Путін не сказав нічого нового, лише повторив застарілу брехню

Представниця Зовнішньої дипломатичної служби Європейського Союзу, речниця Єврокомісії Набіла Массралі прокоментувала скандальне інтерв’ю президента рф Володимира Путіна американському журналісту Такеру Карлсону. За її словами, Путін не сказав нічого нового, а лише повторив застарілу брехню.

Про це заявила під час брифінгу в Брюсселі, Бельгія. Вона заявила, що Євросоюз лише шкодує, що це інтерв'ю надало Володимиру Путіну "платформу для брехні, маніпулювання і поширення пропаганди".

"Нічого нового в інтерв'ю Путіна ми не побачили - він повторив стару брехню, спотворення і маніпуляції та продемонстрував більшу ворожість щодо Заходу, що також не ново. Ми шкодуємо, що Путіну, фактично, надали платформу для маніпулювання і поширення пропаганди", - підкреслила Набіла Массралі.

Массралі також зазначила, що в інтерв'ю російський президент "зміцнив свою добре відому брехню про Україну".

"Це небезпечна брехня, оскільки він використовував її як так зване виправдання незаконної та неспровокованої агресивної війни росії проти України, проти мирного сусіда. Ця брехня вже стала безпосередньою причиною величезних страждань, воєнних злочинів і звірств, скоєних проти українського народу з боку росії", - пояснила речниця Європейської комісії.

Крім того, як зазначила вона, Путін також вчергове продемонстрував, що не зацікавлений у "справжніх і значущих кроках до миру".

"Путін каже, що росія боротиметься за свої інтереси до кінця. Якщо Путін справді хоче боротися за інтереси своєї країни і російського народу, він має почати негайно і беззастережно виводити свої сили і військову техніку з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Він має подбати про величезні проблеми, з якими російське суспільство фактично стикається щодня", - сказала Набіла Массралі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, на пропагандистське інтерв'ю Путіна, яке він дав Такеру Карлсону, малюють карикатури.

Головне