Єврокомісія почала офіційне провадження проти Twitter (X)

Єврокомісія почала офіційне провадження проти Twitter (X)

Європейська комісія почала офіційне провадження проти платформи Twitter (X), яку підозрюють в порушенні низки зобов'язань.

Про це повідомила пресслужба Єврокомісії на своєму сайті. Як зазначається, це розслідування стане першим таким в рамках Закону про цифрові послуги (DSA), який набув чинності в листопаді 2022 року.

Згідно з цим Законом, великі платформи та пошукові системи мають докладати більших зусиль до боротьби з нелегальним контентом і ризиками для суспільної безпеки. Також вони мають захищати свої сервіси від маніпулятивних технологій.

Розгляд провадження проти X присвячено протидії розповсюдженню нелегального контенту в Євросоюзі та ефективності заходів, яких вжили для боротьби з маніпулюваннями інформацією (системи "нотаток спільноти"). У центрі обговорення будуть заходи, яких вжила платформа Twitter, для підвищення прозорості соцмережі і підозри в дизайні інтерфейсу, який може бути оманливим. Наприклад, йдеться про введення синіх галочок, які пов'язані з передплатними продуктами.

Європейська комісія має намір провести глибоке розслідування в пріоритетному порядку. Відомство також продовжуватиме збирати докази проти платформи, зокрема, шляхом направлення додаткових запитів на отримання інформації, проведення інтерв'ю та інспекцій.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що соцмережа Х (раніше Twitter) може втратити до 75 млн доларів через антисемітські коментарі власника компанії Ілона Маска. Понад 200 рекламних блоків таких компаній припинили або розглядають питання зупинення своєї реклами в соціальній мережі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, американський мільярдер Ілон Маск неодноразово робив скандальні заяви стосовно повномасштабного вторгнення рф в Україну. Цього разу він закликав "відновити нормальні відносини" з росією.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.