Єврокомісія планує на рік продовжити "економічний безвіз" для України

Єврокомісія планує на рік продовжити

Європейська комісія запропонувала продовжити до червня 2025 року "економічний безвіз" України з ЄС. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він наголосив, що дане рішення дозволить українським підприємцям і далі експортувати на ринки Європи свою продукцію без квот, мит та тарифів.

"Єврокомісія пропонує продовжити "економічний безвіз" України з ЄС до червня 2025 року. Це означає, що наші підприємці зможуть і далі експортувати свою продукцію на європейські ринки без квот, мит і тарифів. Це дає додаткові можливості для українського бізнесу та посилює стійкість нашої економіки", - зазначив Шмигаль.

Водночас очільник українського уряду розповів, що робота над ухваленням цього рішення Європою тривала кілька місцяв.

"Останні місяці ми наполегливо працювали з європейськими партнерами, аби це було можливо… Тепер очікуємо на підтримку цього рішення ЄК від Ради ЄС", - зазначив український прем'єр.

Крім того Шмигаль наголосив, що Єврокомісія має намір запровадити більш чіткі інструменти контролю за обігом товарів, що дозволить уникнути конфліктів на аграрних ринках. 

"Це дозволить більш гармонійно інтегрувати українське сільське господарство в ЄС", - заявив прем'єр-міністр України.

Разом з тим він висловив сподівання, що нові умови дозволять прибрати односторонні заборони на імпорт української агропродукції з боку Польщі, Словаччини та Угорщини, що негативно впливало на ситуацію в Україні.

Як повідомляли "Ми-Україна", Угорщина збирається відмовитися від свого вето щодо надання Україні фінансової допомоги в розмірі 50 мільярдів євро з боку Європейського Союзу.

Головне