ЄС збирається бойкотувати саміт із закордонних справ в Угорщині: яка причина

ЄС збирається бойкотувати саміт із закордонних справ в Угорщині: яка причина

Міністри закордонних справ Євросоюзу можуть бойкотувати саміт із закордонних справ в Угорщині, інформує Politico.

Відомо, що Угорщина, яка на ротаційній основі головує у Раді ЄС, планує провести саміт міністрів закордонних справ у Будапешті 28-29 серпня. Але після того, як Орбан перешкоджав наданню допомоги Україні та здійснив візити до росії та Китаю, багато міністрів закордонних справ ЄС шукали спосіб уникнути участі у заході.

За словами трьох дипломатів Єропейського Союзу, верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель скличе міністрів на "офіційну" раду міністрів закордонних справ одночасно із самітом Орбана.

"Якщо того ж дня відбудеться офіційне засідання ради із закордонних справ, організоване верховним представником Боррелем, міністри не зможуть приїхати до Будапешта", - зазначив один із дипломатів.

Інший співрозмовник видання додав, що бойкотуючи зустріч у Будапешті, інші міністри закордонних справ хочуть "послати чіткий сигнал, що Угорщина не говорить від імені ЄС".

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрівся з колишнім президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом та обговорив свої "мирні ініціативи" щодо завершення війни в Україні. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, жорстокий акт агресії росіян проти України 8 липня суттєво ускладнює "миротворчі" спроби угорського прем'єра Віктора Орбана просувати ідею про готовність російського диктатора Путіна до компромісів

Головне