ЄС виконає зобов'язання щодо повернення миру в Україну, - Шарль Мішель

ЄС виконає зобов'язання щодо повернення миру в Україну, - Шарль Мішель

Загарбницька війна росії несе загрозу не тільки Україні, а і усій Європі. Тому ЄС рішуче підтримує відновлення справедливого та тривалого миру в Україні.

Про це заявив президент Європейської ради Шарль Мішель під час дебатів на 79-й сесії Генасамблеї ООН.

Він вважає, що росія, як постійний член Ради Безпеки ООН, розв’язала незаконну та невиправдану війну проти України. Мішель охарактеризував це як "спробу нав'язати свою силу замість дотримання міжнародних законів".

"Ця війна є прямою загрозою для народу України та для кожного з нас. Європейський Союз підтримав Україну, і буде продовжувати підтримувати Україну так довго, як це буде необхідним. Ми виконаємо нашу обіцянку свободи й солідарності. Ми зобов’язалися досягти справедливого та тривалого миру, як це прописано у Статуті ООН", — підкреслив він.

Мішель також заявив, що ЄС виступає за захист міжнародного права всюди, незалежно від того, де скоєно злочин.

Він згадав Іран, звинувативши його у підтримці конфліктів на Близькому Сході та у сприянні війні в Україні через проксі-сили.

"Іран та росія використовують одну й ту саму схему: ядерна загроза, імперіалістичні амбіції, підтримка терористичних груп, - і все це для дестабілізації сусідніх країн та решти світу", — зазначив Мішель.

Він також закликав Китай використати свій вплив на країну-агресорку, щоб зупинити війну і забезпечити дотримання Статуту ООН. Мішель наголосив на важливій ролі Китаю як партнера, здатного допомогти вирішити глобальні проблеми і зменшити конфлікти.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Зеленський поділився деталями плану перемоги з Камалою Гарріс.

Головне