ЄС виділив €75 млн на гуманітарні потреби в Україні

ЄС виділив €75 млн на гуманітарні потреби в Україні

Європейський Союз виділив 75 млн євро на гуманітарні потреби в Україні внаслідок повномасштабної російської агресії.

Про це повідомила пресслужба Європейської комісії. Як зазначається, цілеспрямовані атаки російської федерації на ключові об'єкти енергетичної та цивільної інфраструктури України, такі як лікарні, школи та електромережі, серйозно ускладнюють доступ людей до основних послуг

"З кожним новим обстрілом все більше українців залишаються без даху над головою і потребують допомоги та притулку в холодних умовах. Зважаючи на те, що в Україні гуманітарної допомоги потребують приблизно 14,6 млн людей, це нове фінансування надходить у критичний час", - йдеться в заяві.

Єврокомісія зазначила, що 75 млн євро з пакета підуть на гуманітарні проєкти. Вони зможуть забезпечити дах над головою, питну воду, підтримку закладів освіти та охорони здоров’я. 

"Гуманітарна стратегія ЄС зосереджена передусім на захисті людей, які відчувають наслідки війни, особливо у прифронтових районах", - пише пресслужба.

Водночас додаткові 8 млн євро виділяють на гуманітарні проєкти Молдови. Враховуючи нове фінансування ЄС загалом передав 926 млн євро на програми гуманітарної підтримки цивільного населення України через вторгнення рф. З цієї суми 860 млн євро передали на гуманітарні програми в Україні та 66 млн євро ні підтримку українців, які виїхали до Молдови.

"Війна залишила майже 40% українців залежними від гуманітарної допомоги. Ми продовжимо уважно стежити за змінами потреб на місцях, щоб реагувати на найнагальніші гуманітарні проблеми", - заявив єврокомісар з антикризового управління Янез Ленарчич.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Канада передасть понад 800 багатоцільових безпілотних літальних комплексів SkyRanger R70 Україні для допомоги у війні.

Головне