ЄС узгодив використання прибутку від арештованих активів рф на користь України

ЄС узгодив використання прибутку від арештованих активів рф на користь України

Посли Європейського Союзу досягли згоди щодо використання надприбутків від заморожених російських активів на відновлення та озброєння України. Про це повідомило Бельгійське головування в ЄС.

Голова МЗС Чехії Ян Ліпавський заявив, що цього року Україні передадуть майже 3 мільярди євро, причому 90% з них підуть на військову підтримку.

"Ми схвалили в ЄС використання доходів від заморожених активів Центрального банку рф для допомоги Україні росія має відшкодувати завдані війною збитки", - написав міністр.

За словами Віцепрезидента Єврокомісії Валдіса Домбровскіса, після формалізації рішення, кошти необхідно якнайшвидше перерахувати Україні.

"Вітаю політичну домовленість щодо нашої пропозиції щодо використання надходжень від заморожених російських активів на користь України.  Не може бути сильнішого символу та більшої користі для цих грошей, ніж зробити Україну та всю Європу безпечнішим місцем для життя", – наголосила у мережі Х, Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, коментуючи рішення.

Нагадаємо, десять українських військовослужбовців завершили навчання в Нідерландах з обслуговування винищувачів F-16. Про це повідомили у Міноборони Нідерландів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, тепер всі жінки-медики та жінки-фармацевти повинні стати на військовий облік, якщо бажають працювати далі. Про це повідомили у Кабміні.

Головне