ЄС уперше в історії схвалив військову допомогу Вірменії

ЄС уперше в історії схвалив військову допомогу Вірменії

Європейський Союз розширює свою підтримку за межі традиційних партнерів, 22 липня Рада ЄС ухвалила рішення про надання допомоги Збройним силам Вірменії. Про це повідомили на сайті Ради ЄС.

Вперше кошти Європейського фонду миру будуть спрямовані на підтримку вірменської армії. Обсяг фінансування складає 10 мільйонів євро. Цей крок відображає зростаючу увагу ЄС до стабільності та безпеки в регіоні Південного Кавказу.

"Безпека стає все більш важливим елементом наших двосторонніх відносин з Вірменією. Цей захід в рамках Європейського фонду миру ще більше сприятиме стійкості країни. Ми маємо взаємний інтерес у подальшому розширенні нашого діалогу щодо зовнішньої політики та політики безпеки, також розглядаючи майбутню участь Вірменії у місіях та операціях під егідою ЄС", - заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель.

ЄС вперше вирішив підтримати Вірменію в рамках Європейського фонду миру.

Нагадаємо, рада ЄС ухвалила рішення подовжити дію санкцій до завершення січня 2025 року. Цей крок, здійснений 22 липня, підкреслює тверду підтримку України з боку європейської спільноти та продовжує чинити тиск на російську економіку у відповідь на триваючу військову агресію. Про це повідомили на сайті Ради ЄС.

Як писали "Ми-Україна" раніше, окупанти вчергове атакували Херсонську область, в результаті поранення отримали 65-річний чоловік та 65-річна жінка. Про це повідомляє Херсонська обласна військова адміністрація.

Головне