ЄС спрямує доходи від заморожених активів рф на закупівлю зброї для України, - Урсула фон дер Ляєн

ЄС спрямує доходи від заморожених активів рф на закупівлю зброї для України, - Урсула фон дер Ляєн

Європейський Союз спрямує доходи від заморожених російських активів на колективну закупівлю зброї для України.

Про це повідомила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час слухань в Європейському парламенті в Страсбурзі, Франція, передає агентство Reuters.

"Прийшов час обговорити використання прибутку від нарахувань на заморожені російські активи для спільної закупівлі військового обладнання для України. Не може бути більш потужного за це символу, або більш доцільного використання для цих грошей, щоб зробити Україну та всю Європу більш безпечним місцем для життя", - пояснила фон дер Ляєн.

Раніше, на початку лютого, лідери країн Європейського Союзу підтримали пропозицію Єврокомісії про використання доходів від заморожених російських активів для фінансування допомоги Україні.

Нагадаємо, Захід повинен конфіскувати заморожені активи росії до виборів у США, заявила прем'єр-міністр Естонії Кайя Каллас. На її думку, конфіскація російських коштів стала б додатковим інструментом, який, разом з військовою допомогою Україні та заходами щодо політичної ізоляції рф, міг би допомогти закінчити війну.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати Америки передадуть для України 500 тис. доларів конфіскованих російських активів. За словами заступниці Генпрокурора США Лізи Монако, кошти спершу надійдуть до Естонії.

Головне