ЄС пригрозив санкціями щодо Угорщини, якщо вона не підтримає Україну, - ЗМІ

ЄС пригрозив санкціями щодо Угорщини, якщо вона не підтримає Україну, - ЗМІ

Європейський союз розробив стратегію економічних санкцій проти Угорщини як спосіб тиску на цю країну. ЄС закликає Угорщину скасувати своє вето щодо надання допомоги Україні.

Про це повідомляє Financial Times.

План передбачає загрозу припинення фінансової підтримки з боку інших країн ЄС, якщо Угорщина не змінить свою позицію на саміті 1 лютого. Це може спричинити втрату інтересу інвесторів до Угорщини, що може призвести до потенційних економічних проблем, таких як збільшення безробіття та сповільнення економічного зростання.

Під тиском ЄС Угорщина погодилася на компроміс стосовно надання допомоги Україні, але залишила за собою право вето на щорічні виплати. Угорська економіка, яка має високий державний дефіцит та інші проблеми, стикається з ризиком через економічний тиск з боку ЄС.

Деякі країни Європейського Союзу розглядали можливість використання статті 7 Договору про Європейський Союз, що дозволяє ЄС позбавити державу-члена права голосу або заблокувати її фінансування. Однак інші країни відкинули цю ідею, оскільки вона потребує одноголосної підтримки, а багато країн не бажають вводити такі серйозні санкції проти Угорщини.

Якщо компромісу не буде досягнуто, Угорщина віддасть перевагу своїй початковій пропозиції про створення окремого фонду для України поза бюджетом ЄС.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Миколаївщині СБУ затримала інформаторку, яка стежила за морпіхами.

Головне