ЄС повертає обмеження на рідини в ручній поклажі: що чекає на пасажирів літаків

ЄС повертає обмеження на рідини в ручній поклажі: що чекає на пасажирів літаків

Європейський Союз оголосив про повернення обмежень на провезення рідин у ручній поклажі на борту літаків з 1 вересня 2024 року. Як пише The Independent, це рішення може призвести до значних затримок в аеропортах для мандрівників цієї осені.

Згідно з новими правилами, об'єм рідин, аерозолів та гелів (LAG), а також паст, лосьйонів і косметики не повинен перевищувати 100 мл. Ці предмети слід перевозити в прозорому пластиковому пакеті з застібкою-блискавкою об'ємом не більше одного літра.

Європейське відділення Міжнародної ради аеропортів (ACI) прогнозує, що цей крок призведе до "значного операційного навантаження" та необхідності залучення додаткового персоналу. Очікується, що через контроль безпеки в аеропортах щогодини проходитимуть в середньому 500 000 осіб.

Гендиректор ACI Europe Олів'є Янковец наголосив на пріоритеті безпеки, але висловив занепокоєння щодо операційних та фінансових наслідків для аеропортів, які вже інвестували в нові технології сканування.

Як відомо, у Великій Британії подібні обмеження були відновлені з 9 червня цього року, що вилилось у багатогодинні черги у низці аеровокзалів. В британському транспортному відомстві зауважили, що обмеження є тимчасовим і діє в шести регіональних аеропортах, воно є необхідним для подальшого вдосконалення систем безпеки. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, міська влада Барселони оголосила війну короткостроковій оренді. Згідно з новим планом, з 2029 року в каталонській столиці буде повністю заборонена короткострокова оренда житла для туристів.

Головне