ЄС поки що не приєднався до санкцій проти російського алюмінію, - УЦБС

ЄС поки що не приєднався до санкцій проти російського алюмінію, - УЦБС

У Швидському виданні Dagens Nyheter написали, що "у Європі російський алюміній заробляє для Кремля гроші на війну в Україні". Попри запровадження 14 пакетів санкцій ЄС проти росії, обмеження справді досі не торкнулись її алюмінієвого виробництва.

Про це повідомляє Український центр безпеки і співпраці.

Варто зауважити, що США та Велика Британія ввели санкції проти імпорту алюмінію, міді та нікелю з росії, втім Європейський Союз поки що не приєднався до санкцій щодо російських металів, зокрема алюмінію, незважаючи на заклики України та союзників.

За даними Центру, санкції проти російського алюмінію та інших кольорових металів - це мільярди доларів недоотриманих прибутків російського бюджету війни.

"Через відсутність санкцій ЄС в Швеції продовжує працювати та приносити прибутки дочірня компанія російського алюмінієвого гіганта “Русал”. Власниками цієї компанії є російські олігархи, які прямо підтримують війну в Україні. Їхні компанії активно працюють на російський військово-промисловий комплекс. Зокрема є підтверджені факти, що компанія “Русал” набирає так званих солдат-добровольців для участі у війні проти України", - йдеться у дописі.

Варто додати, що у 14-му пакеті санкцій ЄС знову немає масштабних обмежень на імпорт металів з Росії. Єдині можливі санкції, що стосуються російських металів, включають заборону на ввезення російського гелію та посилення експортних обмежень на марганцеву руду та інші рідкоземельні компоненти. Однак ці метали не є основою російського експорту металів.

В УЦБС закликали ЄС посилити санкційні обмеження проти основних статей доходів російського бюджету, якими є метали, а також продовжити санкціонувати російських олігархів, які підтримують та забезпечують фінансами та ресурсами російську агресію.

В Центрі зауважили, що наразі це єдиний спосіб послабити російську економіку і досягти перелому у війні, яка загрожує безпеці всього європейського континенту.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Польща надасть Україні новий оборонний пакет.

Головне