ЄС підписав безпекову угоду з Молдовою

ЄС підписав безпекову угоду з Молдовою

Євросоюз і Молдова підписали угоду про безпекове партнерство, яку називають першим подібним документом для ЄС. Про це повідомив високий представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Угода з Молдовою є першою подібною для ЄС. Від імені Молдови документ підписав прем’єр-міністр Дорін Речан, з боку Євросоюзу – високий представник із закордонних справ і політики безпеки. 

Під час зустрічі з прем’єр-міністром Молдови Доріном Речаном, Боррель запевнив його, що ЄС продовжуватиме підтримувати Кишинів у у протистоянні викликам російської агресії проти України та майбутнім гібридним загрозам.

"Молдова – перша країна, яка підписала з ЄС угоду про партнерство у сфері оборони і безпеки. Це партнерство підсилить стійкість країни і дозволить разом реагувати на спільні для нас безпекові виклики, робити наші дії більш ефективними та починати співпрацю у нових сферах", – зазначив Боррель.

Нагадаємо, люди, які евакуюються з небезпечних районів Харківської області, можуть поновити статус внутрішньо переміщених осіб та матимуть право на виплати ВПО. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна ніколи не била по території рф зброєю, наданою Заходом. Про це він повідомив в інтерв'ю журналістам Reuters. 

Президент України в інтерв'ю Reuters зазначив, що Україна не має права на це акцептування, тому не робила цього.

Головне