ЄС підготує 15 000 українських військових до кінця року, - Боррель

ЄС підготує 15 000 українських військових до кінця року, - Боррель

Міністри оборони країн ЄС під час зустрічі 30 серпня вирішили не проводити навчання українських військових на території України, але максимально наблизити їх до її кордонів.

Про це на пресконференції повідомив високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та безпеки Жозеп Боррель.

Боррель зазначив, що в рамках місії EUMAM вже підготовлено 60 000 українських військових, а до кінця року планується тренувати ще 15 000 солдатів.

Він також запропонував створити в Києві невелику координаційну групу, яка б координувала дії місії з Україною та НАТО, що підвищить ефективність співпраці.

Однак Боррель зауважив, що міністри оборони не дійшли згоди щодо навчання українських військових на території України.

"Деякі країни-члени були готові, інші не хотіли... У результаті ми вирішили, що тренування відбуватимуться якомога ближче до України, але не на українській території", – додав він.

Водночас Боррель зазначив, що не виключає можливість проведення тренувань в Україні, оскільки це може бути корисним через близькість до реальних бойових умов. Проте для цього потрібна згода всіх 27 країн-членів ЄС.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Російська окупаційна армія за 30 серпня втратила на українському фронті ще 1360 військових та кілька десятків одиниць техніки.

Головне