ЄС передає перші 1,5 млрд євро від заморожених активів рф на оборону та відбудову України

ЄС передає перші 1,5 млрд євро від заморожених активів рф на оборону та відбудову України

Єврокомісія передає 1,5 мільярда євро від заморожених російських активів на оборону та відбудову України. Це перший такий транш. Про це повідомила очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Гроші спрямують на оборону та реконструкцію України. Це перший такий транш.

"Немає кращого символу чи використання грошей кремля, ніж зробити Україну та всю Європу безпечнішим місцем для життя", — сказала глава Єврокомісії.

Наприкінці травня країни Євросоюзу погодили план використання прибутків від заморожених активів росії для допомоги Україні: 90% коштів спрямують у Європейський фонд миру для закупівлі зброї для України, решта 10% піде на інші українські програми ЄС.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що у списку потенційних жертв підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон був також народний депутат Максим Бужанський. Про це він повідомив на брифінгу МВС.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Велика Британія розглядає можливість розробки ракет дальнього радіуса дії, які можуть знищити ядерну зброю, запущену з території росії. Про це повідомляє The Times.

 

Головне