ЄС не узгодив 14-й пакет санкцій проти росії, його знову гальмує Німеччина

ЄС не узгодив 14-й пакет санкцій проти росії, його знову гальмує Німеччина

Країни ЄС не змогли узгодити 14-й пакет санкцій проти росії, оскільки Німеччина досі його блокує, попри вилучення пункту, який Берлін вважав проблематичним. Про це агентству Reuters повідомили дипломати ЄС.

Заходи включають заборону на перевалку російського скрапленого газу і план покласти на операторів ЄС відповідальність за порушення санкцій дочірніми компаніями й партнерами у третіх країнах.

За словами дипломатів і джерел, вагання Німеччини були частково повʼязані з внутрішніми розбіжностями між Міністерством закордонних справ і канцелярією канцлера.

Вилучене положення було розширенням так званого "пунтку про відсутність росії" на дочірні компанії в третіх країнах.

Нагадаємо, Володимир Путін завершив державний візит до одного союзника, Північної Кореї, і переїхав до іншого, В’єтнаму. Він прибув вранці в четвер за місцевим часом, сподіваючись зміцнити ключове партнерство в регіоні. Про це повідомило видання The New York Times.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські загарбники внесли зміни у свою тактику на Харківській ділянці фронту, розповів в ефірі "Ми-Україна" Герой України, офіцер відділення розвідки бригади "Рубіж" НГУ Віталій Литвин.

Головне