ЄС не хоче капітуляції України і перетворення її на другу Білорусь, - Боррель

ЄС не хоче капітуляції України і перетворення її на другу Білорусь, - Боррель

Високий представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель рішуче відкинув ідею, що капітуляція України є найшвидшим способом завершення війни. На цьому він наголосив після завершення засідання Ради Безпеки ООН.

"Я чув тут певних любителів миру, для яких війна видається надто дорогою. Ми теж любимо мир, ЄС любить мир, а найбільше люблять його українці, які платять найвищу ціну", - зазначив Боррель.

Він підкреслив, що найшвидший шлях до миру - це виведення російських військ з території України.

Глава європейської дипломатії розкритикував тих, хто вважає капітуляцію України найкращим виходом із ситуації.

"Ми не хочемо капітуляції України, втрати її національної ідентичності, свободи, території і перетворення її на другу Білорусь", - зауважив він.

Боррель також наголосив на важливості військової підтримки України, зазначивши, що це не виключає пошуків мирних рішень. За його словами, чим сильнішою буде Україна у військовому плані, тим міцнішою буде її позиція на будь-яких майбутніх переговорах.

"Мир - це не підпорядкування, не капітуляція і окупація, тому потрібний тривалий мир", - підсумував він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями президент Чехії Петр Павел виступив із заявою, що Києву варто реалістично оцінювати шанси на повернення всіх окупованих росією територій. Україна нібито має "на певний час" змиритися з тим, що частина територій залишиться під рф.

Головне