ЄС на пропозицію Чехії ввів санкції проти Медведчука

ЄС на пропозицію Чехії ввів санкції проти Медведчука

Європейський Союз запровадив санкції проти колишнього нардепа України Віктора Медведчука та видання Voice of Europe. Про це повідомило міністерство закордонних справ Чехії.

У МЗС Чехії повідомили, що санкції торкнуться не лише кума Путіна, а й наближеного до нього Артема Марчевського та пропагандистського проєкту рф Voice of Europe.

У березні Медведчук, Марчевський та Voice of Europe були включені до національного списку санкцій Чехії, а тепер обмеження щодо них поширяться на весь ЄС.

Передбачають введення санкцій:

  • Всі обмеження, які Чехія вже застосувала до юридичних осіб, тепер поширюються на всі 27 країн-членів ЄС.
  • Для Медведчука і Марчевського це означає заборону на в'їзд і транзит через усі країни-члени ЄС.
  • Усі кошти та економічні ресурси всіх трьох юридичних осіб заморожені на всій території ЄС.

"Чеській дипломатії вдалося домогтися занесення до санкційного списку ЄС трьох організацій, які працюють на Росію", - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, прем'єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні виступила проти використання західної зброї, наданої Україні, для ударів по території росії. Про це повідомило видання ANSA.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у результаті підрахунку голосів на всіх виборчих дільницях другого туру виборів у Литві, перемогу здобув чинний президент Гітанас Науседа, який претендував на повторний термін.

 

Головне