ЄС хоче реформувати Фонд військової допомоги Україні

ЄС хоче реформувати Фонд військової допомоги Україні

Зовнішньополітичне відомство Євросоюзу представило державам-членам пропозицію щодо реформування фонду, який надає військову підтримку Україні. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Дипломатичні представники кількох країн, зокрема Німеччини, висловили припущення, що ЄФМ стає менш ефективним, оскільки більша частина майбутніх поставок буде здійснюватися за рахунок нових закупівель озброєнь, а не з запасів.

Як пише відомство, фонд матиме два основних моменти: надання летальної та нелетальної підтримки Україні шляхом спільних закупівель через європейську промисловість, а також продовження тренувань та оснащення українських військ.

"Необхідно якнайшвидше досягти політичної згоди щодо запропонованої мети – збільшити загальну фінансову стелю ЄФПЗ на 5 мільярдів євро, спеціально призначених для України", – йдеться в документі.

Нагадаємо, закарпатські правоохоронці викрили чергову схему переправлення до Європи військовозобов'язаних чоловіків. Ціна послуги виїзду "зеленим" коридором становила 7000 доларів з особи. 

Як інформує пресслужба Нацполіції, організатором бізнесу з переправлення ухилянтів виявився місцевий 33-річний мешканець. Діяв він не сам, йому допомагали спільники. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, вночі проти 20 січня російська окупаційна армія атакувала низку населених пунктів у Донецькій області. Про це повідомили у пресслужбі Донецької ОВА.

Поранення отримали двоє людей. Пошкоджень зазнали 33 будинки та адмінбудівлі.

 

Головне