ЄС до кінця 2024 року має перейти на USB Type-C, - Європарламент

ЄС до кінця 2024 року має перейти на USB Type-C, - Європарламент

Європейський Союз до кінця 2024 року має перейти на USB Type-C на всіх гаджетах. Про це йдеться в заяві Європарламенту на сторінці в X (колишній Twitter).

Як зазначається, таке рішення може призвести до збереження екології та заощадження 250 млн євро на рік. 

У Європейському парламенті зазначили, що з 28 грудня цього року всі мобільні телефони, планшети та фотоапарати, що продаються в країнах Євросоюзу, будуть оснащені стандартним зарядним портом USB Type-C. Це може полегшити роботу і покращити навколишнє середовище.

Крім того, очікується, що е полегшить використання електроніки та скоротить відповідні відходи. Люди матимуть змогу робити більш сталий вибір - з'явиться можливість повторно використовувати зарядний пристрій.

Таким чином можна буде також зберегти екологію, оскільки викинуті на смітник та невикористані зарядні пристрої складають приблизно 11 тис. тонн електронних відходів щороку в Євросоюзі.

Ймовірно, що навесні 2026 року такі обмеження поширяться і на ноутбуки. Користувачам не потрібно буде купувати різні зарядні пристрої кожного разу після придбання нового гаджету.

Такі заходи не будуть залежати від виробника техніки - усі мають перейти на дротовий кабель USB Type-C.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, на Буковині прикордонники виявили декілька десятків незадекларованих мобільних телефонів і планшетів у валізі громадянина України, який повертався з Італії через кордон з Румунією. Захоплена партія включала нові пристрої від Apple і Samsung оцінюється в 1 716 000 гривень.

Головне