Єрмак про місце проведення другого саміту миру: хочемо, щоб це був Глобальний Південь

Єрмак про місце проведення другого саміту миру: хочемо, щоб це був Глобальний Південь

Для проведення другого саміту миру розглядається можливість обрання однієї з країн Глобального Півдня. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Це рішення вважається доцільним, хоча конкретне місце ще не визначено. Ключовою умовою для проведення саміту є підготовка спільного плану, робота над яким активно ведеться і має завершитися найближчим часом.

Незважаючи на скептицизм деяких сторін щодо можливої відмови росії від участі, наголошується, що першочергове значення має не позиція рф, а підтримка спільного плану всіма залученими країнами.

Вибір країни Глобального Півдня як місця проведення саміту може сприяти розширенню міжнародної підтримки мирних ініціатив та залученню більшої кількості держав до процесу врегулювання.

"Було б правильно, щоб другий саміт відбувся в одній із країн Global South. Це було б правильно. Сказати, що сьогодні визначено це місце - ні. Головна умова - це готовність спільного плану над яким ми працюємо. Він буде готовий протягом не дуже довгого часу", — розповів керівник Офісу президента.

Нагадаємо, санкції проти росії демонструють свою дієвість, хоча є потенціал для їх посилення. Наразі не розглядається можливість послаблення санкційного тиску на рф. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Як писали "Ми-Україна" раніше, під час нічної атаки росіян на Запоріжжя в лікарні померла літня жінка, яка отримала серйозні опіки.

 

Головне