Єрмак: До жодного нашого полоненого не доїхав "Червоний хрест" і це вердикт організації

Єрмак: До жодного нашого полоненого не доїхав

До жодного українського полоненого не доїхав жоден представник "Червого хреста". Це є вердиктом цій організації. Про це заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак у ході форуму "Україна. Рік 2024".

"На жаль всі ці питання світові виявилися не "по зубах" існуючій міжнародній інфраструктурі. І саме тому в це важко повірити, але це факт, що до жодного нашого полоненого не доїхав жоден представник "Червоного хреста". Я думаю, що це є таким вердиктом щодо цієї організації. Така ж ситуація, що стосується наших дітей. І така ж ситуація, що стосується… Ви знаєте, багато відбувається різних форумів з екологічних питань, але всі вони в більшості сконцентровані на тому, що може бути у майбутньому", - наголосив керівник ОПУ.

Водночас уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець додав, що нині у полоні окупантів перебувають близько 28 тисяч цивільних українців, яких поки неможливо звільнити.

"Що робити з цивільними? За нашими неофіційними даними, приблизно під 28 тисяч громадян України перебувають в російських застінках. Журналісти, представники місцевого самоврядування, представники церков, міжнародні представники. Три представника організації ОБСЄ офіційні були затримані. Двоє в Донецькій області, один в Луганській. Декілька років ми не можемо їх звільнити", - розповів омбудсмен.

Як повідомляли "Ми-Україна", уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець розповів, що має величезні претензії до діяльності Червоного Хреста на території росії.

Головне