Єменські хусити пригрозили Ізраїлю ударами по його флоту в Червоному морі

Єменські хусити пригрозили Ізраїлю ударами по його флоту в Червоному морі

Воєнізоване угруповання повстанців-хуситів, яке діє на території Ємену, заявило про можливість завдання вогневого ураження по суднах ізраїльського флоту, які перебувають в акваторії Червоного моря та Баб-ель-Мандебській протоці. Із відповідним оголошення на радіо виступив ватажок бойового крила руху "Ансар Аллах" Абдель-Халід аль-Хуса, пише Reuters.

"Наші очі відкриті для постійного спостереження та пошуку будь-якого ізраїльського корабля в Червоному морі, особливо в Баб-ель-Мандабі та поблизу регіональних вод Ємену", - заявив він.

Видання зазначає, що з 2015 році угруповання підсилило свій арсенал десятками тисяч одиниць винищувальної авіації, балістичним озброєнням та дронами-камікадзе і перетворилось на потужну військову силу на Аравійському півострові. 

Упродовж останнього місяця підтримуване Іраном угруповання здійснило низку ракетних ударів та атак дронами по території Ізраїлю. Так, наприклад, 31 жовтня хусити офіційно заявили про запуск дронів та ракет, включно з балістичними, у бік Ізраїлю. Атака, за їхніми словами, стала відповіддю на просування сил ізраїльської Армії оборони вглиб Сектору Гази. А на початку листопада, як повідомили ЗМІ, Ізраїль вперше у світі збив балістичну ракету за межами стратосфери Землі, яку було запущено з Ємену.

Нагадаємо, днями Європейський союз висловив серйозне хвилювання через загострення гуманітарної кризи в секторі Газа, і всі 27 країн-членів закликали бойовиків руху ХАМАС негайно визволити всіх утримуваних у полоні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у листопаді Reuters дізналось, що шиїтське парамілітарне угруповання "Хезболла", ймовірно, поповнило свій арсенал протикорабельним ракетами російського виробництва. Постачання ракет "Онікс", скоріше за все, здійснювалось через Сирію.

 

Головне