Єгипет пропонує припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАСом на два дні

Єгипет пропонує припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАСом на два дні

Президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі виступив з ініціативою щодо встановлення дводенного припинення вогню між Ізраїлем та ХАМАСом у секторі Гази. Це рішення має на меті обмін заручників на палестинських ув'язнених

Про це повідомляє Euronews

Виступаючи у Каїрі, Фаттах ас-Сісі зазначив, що пропозиція також включає доставку гуманітарної допомоги до сектору Гази. За словами президента, після того як дводенне припинення вогню набуде чинності, мирні переговори можуть бути продовжені.

Нагадаємо, конфлікт між цими сторонами загострився після нападу ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня 2023 року, внаслідок якого загинуло близько 1200 осіб, а близько 250 людей було захоплено в заручники. Сотня з них досі перебуває у полоні.

Також, після ліквідації ватажка ХАМАС Ях'ї Сінвара його тіло було переміщене до секретного місця в Ізраїлі. У Єрусалимі та Вашингтоні висловлюють обережний оптимізм, що ця подія може прискорити процес звільнення заручників.

За даними ЗМІ, Ізраїль готовий розглянути обмін останків Сінвара на заручників, якщо ХАМАС виступить із такою пропозицією.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, рада Безпеки ООН за вимогою Ірану у понеділок, 28 жовтня, проведе позачергове засідання, аби обговорити нещодавні авіаудари, здійснені Ізраїлем по території Ірану.

Головне