Є два сценарії: песимістичний та оптимістичний – в Укренерго розповіли про відключення світла взимку

Є два сценарії: песимістичний та оптимістичний – в Укренерго розповіли про відключення світла взимку

Зима для енергосистеми України буде непростою й енергетики розглядають кілька сценаріїв її проходження. Про це повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"Зима буде непростою. Реальна ситуація залежатиме від багатьох чинників, основний із яких — обстріли. Неможливо зараз передбачити їхній характер, масованість і влучність", - заявив він.

За словами голови "Укренерго" Володимира Кудрицького в інтервʼю hromadskе, песимістичний сценарій передбачає продовження масованих обстрілів, унаслідок чого вийдуть із ладу певні об'єкти енергетики – тож взимку буде дещо менше доступної генерації, ніж передбачено планом.

У випадку оптимістичного сценарію вдалих обстрілів ворога не буде або їх буде небагато, і вдасться відновити більше об'єктів енергетики, ніж очікується – тоді відключення будуть трохи менші.

Українські фахівці розглядають кілька сценаріїв, але готуються до найгіршого:

  • Песимістичний сценарій передбачає продовження масованих обстрілів, унаслідок чого вийдуть із ладу певні об'єкти енергетики. У такому випадку взимку буде менше доступної генерації, ніж передбачено базовим планом.
  • Оптимістичний сценарій передбачає, що вдалих обстрілів ворога не буде або їх буде небагато, і вдасться відновити більше об'єктів енергетики, ніж очікується за базовим планом. Тоді відключення будуть трохи менші.

Нагадаємо, графіки погодинних відключень споживачів сьогодні застосовуються протягом усієї доби, також заплановано імпорт із п'яти країн. Про це повідомляють пресслужби Міненерго.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Чехії розповіли додаткові подробиці щодо своєї ініціативи з закупівлі боєприпасів для України. Про це повідомляє Ceske Noviny.

Перша партія боєприпасів вже прибула в Україну деякий час тому, запевняє премʼєр-міністр Чехії Петр Фіала.

 

Головне